Tõde MSG kohta: mida sa pead teadma

Monosodium Glutamaat (MSG) on võimas maitsetugevdaja, mida sageli kasutatakse Aasia köögis. Hoolimata selle populaarsusest seistakse MSG sageli väärarusaamade ees seoses selle ohutuse ja tervisemõjuga. See artikkel aitab teil mõista, mis on MSG, kuidas seda toiduvalmistamisel kasutatakse ning miks on see ohutu teie dieeti lisada.

Mis on MSG?

MSG ehk Monosodium Glutamaat on maitsetugevdaja, mis suurendab umami maitset, mis on üks viiest põhimaistest koos magusa, soolase, hapu ja mõrkjaga. Seda leidub loomulikult toitudes nagu tomatid, juust ja soja kaste, ning MSG-d kasutatakse laialdaselt toiduvalmistamisel maitsete tugevdamiseks ja roogade üldmaitse parandamiseks.

Ajalugu ja kasutamine MSG-s Aasia köögis

Avastatud 1908. aastal jaapani keemiku Kikunae Ikeda poolt, sai MSG kiiresti Aasia köögi põhitoiduks. Seda kasutatakse mitmesugustes roogades, sealhulgas suppides, wokiroogades ja kastmetes, et esile tuua parimad maitsed. MSG on eriti hinnatud oma võime tõttu tugevdada maitsvat, umami maitset, mis defineerib paljusid Aasia retsepte.

Levitame levinud müüte MSG kohta

MSG kohta on palju valeinformatsiooni, kuid põhjalikud uuringud, sealhulgas FDA ja Maailma Terviseorganisatsiooni uuringud, on kinnitanud, et MSG on ohutu tarbida. Kuigi mõned inimesed võivad olla suuremate koguste suhtes tundlikud, ei kujuta MSG enamiku inimeste jaoks terviseriske ning seda saab nautida muretult.

Kasulikkus, kui kasutad toiduvalmistamisel MSG-d

  1. Maitse parandamine: MSG suurendab oluliselt roogade umami maitset, muutes teie eineid maitsvamadeks ja nauditavamaks.
  2. Vähem NaCl: Kasutades MSG-d, saate vähendada soolasisaldust oma retseptides ilma maitset ohverdamata, kuna MSG sisaldab vähem naatriumi kui lauasool.
  3. Mitmekülgne koostisosa: MSG on uskumatult mitmekülgne ning seda saab kasutada paljudes roogades, alates suppidest ja hautistest kuni marinaadide ja wokiroogadeni.

Kuidas õigesti kasutada MSG-d oma retseptides

MSG-d tõhusalt kasutades lisa toiduvalmistamise ajal väike kogus—tavaliselt veerand kuni pool teelusikatäit—selleks, et maitset rikastada. See väike lisand võib oluliselt parandada toidu maitset, muutes selle rikkalikumaks ja maitsvamad. MSG on eriti tõhus soolastes roogades, kus soovid esile tuua umami maitset.

Kokkuvõte: Avastage MSG maitsepommi jõud

Monosodium Glutamaat (MSG) on ohutu, tõhus ja mitmekülgne koostisosa, mis võib tõsta sinu toidu maitset. Ära lase müütidel ja väärarusaamadel takistada sind selle kasulikkust nautimast. Vaata meie Ajinomoto MSG, 200g juba täna ning alusta oma lemmikroogade rikastamist MSG rikkaliku ja maitsva maitsega.